Caută
Close this search box.

”Taxa pe lăcomie” ne îndeamnă să ne reducem activele din România, avertizează o bancă austriacă

Şeful Raiffeisen Bank International, Johann Strobl, a declarat, referitor la taxa aplicată băncilor din România prin ”ordonanţa lăcomiei“, că mesajul Guvernului de la Bucureşti este că ”nu suntem bineveniţi“.

Ne îndeamnă astfel să ne reducem activele din România”, a menţionat bancherul austriac într-un panel de discuţie la Conferinţa Euromoney de la Viena, potrivit Adevărul.ro.

Raiffeisen Bank deţine a patra bancă din România, iar taxa bancară impusă prin aşa-numita ”ordonaţă a lăcomie”, la nivelul actual şi aplicată trimestrial, nu anual, va avea un impact major asupra profitului.

Cei mai mari investitori din sistemul bancar din România sunt Erste, Raiffeisen şi UniCredit/ Bank Austria, deţinând o treime din active.

Marţi, strategul economic al PSD, Darius Vâlcov,a confirmat scenariul de coşmar luat în considerare de bănci şi a susţinut că taxa pe activele bancare se va calcula şi se va plăti trimestrial, urmând ca rata anuală să fie de 1,2%.

În aceste condiţii, băncile locale ar urma să plătească în contul taxei pe active circa 5 miliarde de lei în 2019. Adică 70% din profit va merge la stat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri