Caută
Close this search box.

Teodorovici anunţă că va lua bani din Trezorerie, care trebuie păstrați doar pentru situații de criză

psd

Eugen Teodorovici a dat dispoziţii Ministerului Finanţelor Publice să nu se mai împrumute la bănci, ci să folosească bani din Trezoreria statului, potrivit Agerpres.

„Apropo de împrumut, eu am dat dispoziţie şi am spus: nu ne împrumutăm în piaţă. Că tot am auzit aici ‘ruşinea nu ştiu care’, a afirmat Eugen Teodorovici, la Parlament.

Potrivit ministrului Fnanţelor, Eugen Teodorovici, toate sumele necesare finanţării pe minimum şase luni s-ar afla deja în trezorerie.

„Nu, încă o dată: Ministerul de Finanţe are sume suficiente pentru a se finanţa. Ştiţi foarte bine – avem sumele necesare în trezorerie pentru a ne finanţa, (…) pentru foarte mult timp, minim şase luni de zile”, a mai spus ministrul.

Aceşti bani – în situaţia în care există – ar reprezenta practic un buffer (o zonă tampon), dar care, odată epuizați, ar pune Guvernul tot în situaţia de a se împrumuta de la bănci.

Pentru a-şi justifica decizia, Teodorovici a invocat dobânzile tot mai mari, care ar fi fost aplicate în ciuda introducerii controversatei Ordonanţe 114/2018, al cărei scop era de a menține dobânzile la un nivel scăzut.

„Doi la mână: nu putem să cumpărăm la un preţ pe care cineva în piaţă încearcă să îl ducă mai sus decât este necesar sau decât ar trebui să fie. Şi atunci decizia Ministerului de Finanţe este aceea de a nu se împrumuta şi aceasta a fost decizia de ieri”, a precizat Eugen Teodorovici.

Florin Cîţu avertizează: Atenţie, urmează taxe noi!

Potrivit unei postări de pe Facebook, de luni, a senatorului PNL Florin Cîțu, Guvernul deja s-ar fi împrumutat parţial la imdobânzi în creştere. Doar că nu ar fi reuşit să împrumute de pe piața internă decât o parte din suma dorită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri