Producătorul de mașini electrice Tesla va rechema în service peste 14.000 de mașini de tip S din China, ca parte a efortului sectorului mondial de automobile de a înlocui airbagurile potențial periculoase produse de Takata, a anunțat vineri autoritatea de reglementare a pieței din China citată de AFP.

Gigantul american va rechema modelele de automobile importate din modelul S fabricate între februarie 2014 și decembrie 2016, a declarat Administrația de Stat pentru Reglementarea pieței, alăturându-se altor producători de automobile într-un efort care afectează zeci de milioane de mașini din întreaga lume.

Takata a dat faliment în 2017 după ce airbagurile defecte au fost învinuite pentru o serie de decese.

Autoritatea de reglementare din China a declarat că airbagurile pasagerilor din autovehiculele modelului S afectate au fost echipate cu un dispozitiv fabricat de Takata care conține un agent propulsor de azotat de amoniu. În anumite condiții, dispozitivul se poate sparge, ejectând resturi care pot cauza răni.

Tesla va înlocui dispozitivele defecte, a spus compania. Un purtător de cuvânt al Tesla a declarat că mutarea face parte dintr-o retragere treptată, în conformitate cu un program stabilit anterior de Administrația Națională de Siguranță a Traficului la Distanță din SUA. „În conformitate cu acest program, retragerea vehiculelor din modelul S 2012 a început în 2017, a fost extinsă până în 2013 la vehiculele model S în 2018 și este acum extinsă la vehiculele Model S 2014-2016”, a spus purtătorul de cuvânt. „Siguranța clienților noștri este esențială și luăm această acțiune, chiar dacă nu au existat rupturi ale airbagurilor sau alte incidente legate de acestea în orice vehicul Tesla”. Tesla nu anunță câte mașini vinde în China în ansamblu.

91 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 9 =