Caută
Close this search box.

Toader: Guvernul va adopta o OUG pentru modificarea legii recursului compensatoriu

Guvernul va adopta săptămâna viitoare o Ordonanță de Urgență pentru modificarea condițiilor legii recursului compensatoriu, a declarat, marți, pentru HotNews.ro, ministrul Justiției, Tudorel Toader.

„Soluțiile vor fi prezentate, poate și adoptate săptămâna următoare. Va fi o Ordonanță de Urgență de modificare a legii”, a declarat, marți, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei s-a întâlnit luni cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a-i prezenta rezultatele evaluării consecinţelor legii privind recursul compensatoriu şi posibilele soluţii de urmat.

Ministrul Justiţiei a avut şi miercurea trecută o întâlnire cu Viorica Dăncilă pe tema Legii recursului compensatoriu şi a consecinţelor acesteia, după scandalul generat de crima de la Mediaş, comisă de un recidivist.

„Problema supraaglomerării penitenciarelor trebuie să fie rezolvată în acord cu standardele europene. Adevărul trebuie să fie cunoscut, trebuie să fie scos la suprafaţă pentru a cunoaşte stare de fapt, pentru a cunoaşte, pentru a şti când şi ce măsuri trebuiesc luate pentru îndreptarea lucrurilor, a stării de fapt”, a afirmat Tudorel Toader.

Legea recursului compensatoriu a fost votată în 9 mai 2017 de Camera Deputaților, decizională, cu 175 de voturi pentru, din partea PSD, ALDE, UDMR și minorități, și 85 împotrivă, de la PNL și USR. Forma ajunsă în Parlament a fost modificată substanțial de către actuala coaliție la putere, față de forma propusă de guvernul tehnocrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri