Traian Băsescu vede respingerea acordului privind Brexit în Parlamentul britanic drept o oportunitate pe care România o are să rămână în istorie cu un mandat de succes în fruntea Consiliului Uniunii Europene, un mandat care să fie văzut drept unul al unității și integrității, și nu unul în care UE s-a micșorat.

Cât privește criza generată de respingerea acordului cu doar două luni înainte de termenul limită de ieșire a Marii Britanii din UE, Traian Băsescu vede ca soluție o demisie a premierului.

„Un vis urât, din care Marea Britanie s-a trezit

Aşa cum anticipam în ultima postare, a început bătălia pentru rămânerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Uniunea Europeană.

În urma votului dat azi în Parlamentul de la Londra, Regatul Unit nu mai are condiţiile politice şi legale pentru a părăsi Uniunea Europeană.

În mod cert, premierul britanic va trebui să demisioneze, vor exista alegeri parlamentare anticipate şi va fi organizat un nou referendum pentru BREXIT, referendum prin care electoratul Regatului Unit îşi va readuce ţara înapoi în Uniunea Europeană.

Este o şansă uriaşă pentru Uniunea Europeană să rămână unită şi întreagă, iar România are şansa să fie ţara în a cărei preşedinţie UE s-a consolidat în loc să fie ţara în mandatul căreia Uniunea Europeană s-a micşorat.

Din acest moment România are şansa unui mandat de succes. Oare avem capacitatea să ne jucăm şansa?”, întreabă retoric Traian Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 2 =