Caută
Close this search box.

Trump a primit întrebări „insultătoare” asupra relației sale cu Putin

Președintele american Donald Trump s-a confruntat duminică cu noi întrebări inconfortabile cu privire la relația sa cu Vladimir Putin, în ciuda respingerii unui raport potrivit căruia el a ascuns consilierilor săi detaliile despre discuțiile cu liderul rus, relatează AFP.

Reprezentanții republicani au apărat în general președintele, spunând că a fost mai dur față de Rusia decât predecesorul său democrat, Barack Obama, dar unii aveau întrebări. „Vreau să aflu ceva mai mult despre ceea ce s-a întâmplat acolo”, a spus senatorul Ted Cruz, la NBC în emisiunea „Meet the Press”. „Vreau să știu mai mult decât afirmațiile din presă”.

„The Post” a raportat că Trump a mers foarte departe pentru a ține private discuțiile cu Putin, de la reținerea detaliilor de la înalții oficiali până chiar la un anumit moment a luat notițele propriului traducător. Acesta a urmat unui alt raport al „The New York Times” conform căruia FBI-ul a devenit atât de alarmat după ce Trump l-a concediat pe James Comey în mai 2017 că a deschis o investigație de contrainformații în privința faptului dacă președintele acționa în numele Rusiei.

Întrebarea „cea mai insultătoare”

Întrebat sâmbătă de Fox News „lucrați acum sau ați lucrat vreodată pentru Rusia”, Trump a răspuns: „Cred că este cel mai insultător lucru de care am fost întrebat vreodată”. „Nu păstrez nimic sub acoperire, nu-mi pasă, adică este așa de ridicol”, a declarat el pentru gazda Fox News, Jeanine Pirro, fără a nega în mod direct povestea „The Post”.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a emis o declarație numind povestea „The Post” „atât de scandaloasă încât nu justifică nici un răspuns”.

Cu toate acestea, democrații nu erau convinși. „Știți, există atât de multe întrebări formulate”, a declarat senatorul Dick Durbin, un democrat de top, la emisiunea NBC „Meet the Press”. „De ce este atât de amabil cu Vladimir Putin, acest om care este un fost agent KGB, nu a fost niciodată prieten cu Statele Unite, ne-a invadat aliații, ne amenință lumea și a încercat să ne submineze alegerile, de ce este aceasta Cel mai bun prieten al președintelui Trump? Nu înțeleg”. Adam Schiff, șeful Comitetului de Informații al Camerei, a subliniat că democrații din comisie au căutat anul trecut să obțină note sau interpretări ale traducătorilor despre întâlnirea privată a lui Trump cu Putin la Helsinki, dar republicanii i-au respins. „Vor să ni se alăture acum? Nu ar trebui să aflăm dacă președintele nostru pune într-adevăr «America pe primul loc»?”

În interviul Fox News, Trump a spus că nu-i pasă dacă detaliile întâlnirii din iulie 2018 au fost făcute publice, numind-o „o conversație minunată. Oricine ar fi putut asculta acea întâlnire, acea întâlnire e de luat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri