Donald Trump a avertizat că ucigașii și gangsterii se vor răspândi în toată țara în timpul unei vizite la granița SUA-Mexic pentru a-și forța cererea pentru un zid de miliarde de dolari, informează AFP.

Trump a folosit fundalul râului Rio Grande la McAllen, Texas, pentru a intensifica ceea ce s-a transformat deja într-o luptă politică extrem de dezordonată cu oponenții democrați, ceea ce a dus la închiderea guvernelui american.

Cu o înflorire retorică tipică, Trump a spus că numai construirea mai multor ziduri de-a lungul frontierei mexicane ar putea opri asaltul violent al criminalității. „Ei merg doar acolo unde nu există nici o securitate și nici măcar nu știți diferența dintre Mexic și Statele Unite”, a declarat el la o întâlnire a ofițerilor de patrulare de frontieră. „Au femei legate, au bandă pe gură, bandă electrică. Dacă am avea o barieră de orice fel, o barieră puternică, fie că ar fi oțelul sau betonul …, am fi oprit-o brusc”, a spus Trump.

Democrații din opoziție refuză să aprobe finanțarea zidului de 5,7 miliarde de dolari, spunând că numeroași imigranți ilegali nu comit crime grave și că Trump promovează în principal proiectul pentru a-și satisface baza de dreapta.

Trump a spus că criminalitatea imigrantă ilegală s-a întins până în nordul țării. Cu toate acestea, studii prestigioase pe scară largă arată că imigranții ilegali comit mai puține infracțiuni decât persoanele născute în Statele Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 9 =