Caută
Close this search box.

Tudorel Toader, după decizia CCR, vrea să adopte “acte de natură să îndrepte abuzurile”

tudorel toader

Tudorel Toader a declarat că aştepta decizia CCR de miercuri privind protocoalele, însă nu îl surprinde, pentru că justiţia trebuie să se realizeze în baza legii. Toader a mai spus că după această decizie ţara trebuie să intre într-o sare de normalitate.

„Pe mine, vă mărturisesc că nu m-a surprins deloc decizia CCR de azi. O aşteptam şi eu ca mulţi dintre noi cei implicaţi actul de justiţie. O aşteptam cu interes, dar nu m-a surprins. De ce anume?

Pentru că justiţia, ştim cu toţii, se realizează sau trebuie să se realizeze în baza legii pe care o adoptă Parlamentul, legiuitorul sau Guvernul, după caz. Organele judiciare, parchet, procurori, judecători, participanţi, nu emit norme juridice cu putere de lege.

Mai ştim că organele judiciare nu modifică legea, nu completează legea, nu conferă competenţe judiciare altor autorităţi. Eu, ca unul care trăiesc în sistem, aveam cunoştinţă de aceste abordări care nu sunt conforme cu Constituţia şi evaluarea mea e prin prisma pregătirii, experienţei profesionale”, a declarat ministrul Justiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri