Caută
Close this search box.

Tudorel Toader: Premierul va decide dacă poate fi adoptată OUG referitoare la recursul în anulare

Tudorel Toader
Ministrul Justiției Tudorel Toader a făcut luni dimineața noi precizări privind Ordonanța de Urgență în baza căreia cei care au fost condamnați definitiv de către completuri de judecată nelegal constituite, din 2014 până acum, să poată face recurs în anulare, afirmând că premierul va decide când și dacă aceasta va fi adoptată.
Toader a spus că există un draft la MInisterul Justiției și a mai susținut că se va cere avizul Consiliului Legislativ și al CSM în funcție de care se va ajunge la o forma finală a documentului.

Ministrul Justiției i-a criticat pe cei care sunt responsabili pentru crearea situației de la Înalta Curte, adică spre cei care au constituit completele de 5 judecători de la ÎCCJ din 2014 până în prezent.

Referitor la declarațiile privind posibila OUG pentru contestația în anulare ce va putea fi formulată de către cei care din 2014 până acum au fost condamnați de către complete nelegal constituite o precizare: Cred că atenția dvs ar trebui să se îndrepte cel puțin în egală măsură și spre cei care au generat acest eveniment juridic destul de neplăcut (…) și am ajuns în situația în care aproape 4 ani de zile compeletele de la Înalta Curte au fost nelegal constituite”.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat duminică faptul că ministerul a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite.

„Am pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. Vom putea face contestaţie în anulare, iar instanţa în complet legal îi va judeca, iar dacă sunt vinovaţi vor plăti”, a declarat ministrul Justiţiei, la România Tv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri