Caută
Close this search box.

Tudorel Toader vrea să transforme Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie în direcţie

Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că va transforma în direcţie Secţia de anchetare a magistraţilor, deoarece actuala conducere a Parchetului General, adică Augustin Lazăr, împiedică structura să funcţioneze.

„Cunoscând realitatea, ştim ce trebuie să facem. Eu, ca ministru al Justiţiei, nu sunt cel care ia măsuri administrative sau aplică sancţiuni. Faţă de aceste abuzuri, avem autorităţi abilitate legal, care au compentenţa partajate, avem Secţie pentru procurori, avem Inspecţia Judiciară, avem plen CSM, avem Secţia specială de anchetare a presupuselor abuzuri comise de magistraţi.

Secţie pe care actuala conducere a Ministerului Public o împiedică să funcţioneze, motiv pentru care, cel mai probabil, secţia o vom trasformar în direcţie competentă”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Toader a mai subliniat, pentru a mai invoca un motiv în privinţa transformării statutului Secţiei, că toate sesizările care ajung la Secţia de anchetă trebuie să „treacă prin Ministerul Public”.

Secţia de anchetare a infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General a devenit operaţională în luna octombrie 2018. La această secţie lucrează Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru şefia DNA, în calitate de procuror pe funcţie de execuţie.

Această Secţie anchetează infracţiunile săvârşite de magistraţi, inclusiv de către membrii CSM. Toate dosarele aflate pe rolul parchetelor din ţară şi de la DNA, în care sunt implicaţi procurori şi judecători, sunt instrumentate de această Secţie. În momentul în care a devenit operaţională, Secţia a primit peste 1.400 de dosare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri