Caută
Close this search box.

USR pregăteşte o lege de abrogare a recursului compensatoriu

usr

USR a cerut abrogarea legii care prevede, printre altele, că persoanele cu pedepse privative de libertate, deținute în condiții improprii, au dreptul la o reducere a pedepsei cu șase zile pentru fiecare 30 executate, indiferent de infracțiunile pentru care au fost condamnate.

”Umblă Moartea liberă pe străzi, eliberată de Dragnea și Nicolicea, iar noi stăm cu mâinile-n sân! Am redactat deja Legea pentru abrogarea monstruosului „recurs compensatoriu”. Astăzi îi dăm forma finală și o depunem la Parlament. Sper să găsim pe cineva pe la secretariat”, a scris deputatul USR Stelian Ion pe pagina sa de Facebook, făcând referire la avatarurile prin care trece Opoziția pentru depunerea unui proiect la parlamentul controlat de majoritatea PSD-ALDE.

Deputatul a venit și cu lămuriri privind paternitatea documentului, după ce PSD a lansat prin liderii săi diversiunea că fostul cabinet tehnocrat Dacian Cioloș, prin fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, este de fapt autor moral la legii.

”Ca să fie clar: propunerea a venit de la Guvern cu un filtru judiciar, era o formă a liberării condiționate, dar a fost măcelărită de Nicolicea în Camera Deputaților. Ne-am opus, am încercat să o îmblânzim cu amendamente, am atacat-o la CCR, dar degeaba. A ieșit o lege criminală, dar constituțională. Dacă vrem să nu mai moară oameni nevinovați, trebuie să o abrogăm în regim de urgență!”, spune deputatul USR, membri în Comisia Juridică a Camerei Deputaților.

”Da, în cazul ăsta ar trebui dată o OUG de abrogare pentru că este ditamai urgența: mor oameni, sunt violate femei, sunt tâlhăriți românii pe stradă de infractori eliberați înainte de termen, fără discernământ”, este de părere deputatul.

El a amintit și rolul avut de parlamentarii UDMR în lansarea inițiativei: ”Trebuie făcută o precizare: dacă era după UDMR, în loc de 6 zile, infractorii primeau un cadou de 9 zile reduse la fiecare 30 executate!”

”Cetățeni români de etnie maghiară, de asta i-ați votat pe indivizii ăștia? Să-i scoată pe criminali să ne omoare pe străzi?!”, s-a întrebat retoric Stelian Ion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri