Caută
Close this search box.

WhatsApp limitează redirecționarea mesajelor pentru a lupta cu „fake news”

Platforma de mesagerie mobilă deținută de Facebook, WhatsApp, a anunțat luni că restricționează de câte ori un mesaj dat poate fi redirecționat într-un efort de a spori confidențialitatea și securitatea, informează AFP.

În iulie, WhatsApp a lansat măsuri de siguranță în India care includea limitarea numărului de utilizatori cărora le poate fi trimis un mesaj. De asemenea, a difuzat anunțuri în ziare pentru a crește gradul de conștientizare a fake news. Această decizie a urmat amenințărilor din partea guvernului indian de a lua măsuri după ce mulțimea înnebunită a omorât mai mult de 20 de persoane acuzate de răpire a copiilor și de alte crime în mesaje virale, care au circulat pe scară largă pe WhatsApp.

WhatsApp a declarat că ultima sa mișcare de extindere a restricțiilor la toți utilizatorii a venit după o revizuire de 6 luni a feedback-ului de la utilizatori. „Limita de redirecționare a redus în mod semnificativ mesajele transmise în întreaga lume”, se afirmă într-o declarație a companiei despre o încercare a limitei de expediere. „Începând de astăzi, toți utilizatorii de pe cele mai recente versiuni ale WhatsApp pot redirecționa acum doar la cinci chat-uri simultan, ceea ce va contribui la menținerea activităților WhatsApp în mesaje private cu contacte apropiate”. Anterior, utilizatorii ar fi putut transmite un mesaj de până la 20 de ori pe aplicație.

„Vom continua să ascultăm feedback-ul utilizatorilor cu privire la experiența lor și, în timp, căutați noi modalități de abordare a conținutului viral”, citează declarația WhatsApp.

Fondată în 2009 și achiziționată de Facebook în 2014, WhatsApp a spus că la începutul anului 2018 a avut mai mult de 1,5 miliarde de utilizatori care au făcut schimb de 65 de miliarde de mesaje pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri