Radioul este recunoscut ca un puternic instrument de comunicare. Radioul este special adaptat pentru a ajunge in orice colt de lume, la comunităţile îndepărtate, oferind  o platformă de participare la dezbaterea publică, de informare, indiferent de nivelul educaţional, cultural, etnic al oamenilor.

13 Februarie marcheaza Ziua internationala a radioului proclamata de UNESCO in 2013 ,  in 1946 fiind transmisa prima emisie a postului de radio al Natiunilor Unite. Ideea celebrării Zilei mondiale a radioului a venit din partea Academiei Spaniole de Radio. Delegaţia Permanentă a Spaniei la UNESCO a prezentat în mod oficial propunerea la cea de a 187-a sesiune a Comitetului Executiv al UNESCO, din septembrie 2011. La 3 noiembrie 2011, în cadrul celei de-a 36-a Conferinţe generale a UNESCO, a fost aprobată înfiinţarea Zilei mondiale a radioului.

In tara noastra, ziua radioului national se sarbatoreste pe 1 Noiembrie , zi in care acum 91 de ani s-a auzit cu ajutorul undelor celebrul apel :”alo, alo, aici Radio Bucuresti”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =