Caută
Close this search box.

Al treilea pacient decedat la Institutul ”Marius Nasta”, iar un bolnav, infectat cu acinetobacter, în stare gravă

Un număr de trei pacienți au murit la  Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală în urma infecţiei cu acinetobacter, iar un alt bolnav se află în stare foarte gravă, a anunţat miercuri managerul unităţii, Beatrice Mahler.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală a anunţat, miercuri, că în total au fost şase persoane suspecte de infectarea cu această bacterie, dintre care trei au murit, iar o altă persoană, o femeie, se află în stare gravă. În celelalte cazuri, nu au fost încă primite rezultatele de la Institutul Cantacuzino.

„Sunt trei persoane care au decedat. De la Institutul Marius Nasta s-au recoltat probe. Din cei şase pacienţi, o pacientă a urcat pe secţie, trei au decedat şi mai e un pacient în stare foarte gravă”, a declarat Beatrice Mahler, citată de Mediafax.

Direcţia de Sănătate Publică a decis, marţi, oprirea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Capitală deoarece rezultatele analizelor privind infecţiile intraspitaliceşti nu au fost conforme. Colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB a considerat necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului.

Săptămâna trecută, doi pacienţi au murit la Institutul Marius Nasta din Bucureşti, a precizat managerul instituţiei Beatrice Mahler, precizând că persoanele sufereau de alte afecţiuni şi aveau şi infecţii nosocomiale. Internările în Secţia de Terapie Intensivă sunt limitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri