Președintele Igor Dodon vorbește despre presupuse „măsuri extreme” ale autorităților împotriva sa și a Partidului Socialiștilor în ultimele zile de campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie şi îi îndeamnă pe cetățeni să se pregătească pentru proteste, potrivit Radio Chișinău.
Igor Dodon a spus, într-o intervenție directă pe o rețea de socializare rusă, că autoritățile ar pregăti „măsuri extreme” împotriva sa și a Partidului Socialiștilor înainte de alegeri. El a chemat oamenii să se pregătească pentru proteste masive.
Purtătoarea de cuvânt a PSRM, Irina Astahova, a declarat pentru Radio Chișinău că în ultimele luni s-au intensificat atacurile asupra formațiunii și că nu sunt excluse unele „provocări”.
„Vedem că în ultimele luni s-au intensificat și amplificat atacurile la adresa Partidului Socialiștilor din partea partidului de guvernământ și a acoliților săi. Situația se înfierbântă și ar putea fi înregistrate anumite provocări”, susține reprezentanta PSRM.
Solicitat să comenteze aceste declarații, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, a menționat că Igor Dodon continuă să încalce legislația, susținând deschis Partidul Socialiștilor, inclusiv prin ultimele sale declarații, iar formațiunea încearcă să se victimizeze.
„Încearcă să se victimizeze, inclusiv aducând aceste declarații. Șeful statului, ca garant al drepturilor și libertăților și al asigurării securității în țară, ar fi trebuit să vină cu un apel la calm și nicidecum la proteste. Este evident că declarațiile sunt în contextul susținerii PSRM și este o încălcare destul de gravă din partea sa”, a afirmat Vitalie Gămurari.
În ultima perioadă se observă o dispută între socialiști și democrați, iar după excluderea din alegerile parlamentare din 2014 a partidului lui Renato Usatîi și anularea alegerilor din Chișinău anul trecut, nu sunt excluse scenarii radicale, a comentat analistul politic Ion Tăbârță.
„PDM are anumite sondaje interne care probabil îi fac acum să acționeze într-un mod mai dur și nu este exclus mai radical. Totuși, nu vreau să cred că se va merge pe excluderea PSRM in corpore, dar mai degrabă se va merge pe anumite circumscripții”, a subliniat expertul.
Igor Dodon a făcut declarațiile despre presupusele măsuri extreme inclusiv în contextul descinderilor de la Ambasada Moldovei la Moscova, unde, potrivit presei, ar fi existat un centru de comandă electorală în favoarea socialiștilor. Formațiunea respinge acuzațiile.
80 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 4 =