Caută
Close this search box.

Anca Alexandrescu, consilierul Vioricăi Dăncilă, ar fi fost racolată de SIE

anca alexandrescu

Consilierul de comunicare al premierului, Anca Alexandrescu, este „informatoare” a SIE, acuză Cornel Nemetzi, fost ofiţer al SIE într-o carte publicată în anul 2013.

În 2013, editura Marist a publicat memoriile unui fost ofiţer de spionaj, Cornel Nemetzi, care înainte de 1989 a lucrat în Direcţia de Informaţii Externe, iar ulterior în SIE. În cartea „Ultimul curier ilegal”, colonelul în rezervă Cornel Nemetzi, fost şef al serviciului de spionaj pe Europa din cadrul SIE în perioada aprilie 1990 – decembrie 1997, scrie că Anca Alexandrescu a fost racolată ca „informatoare” pentru SIE.

Dezvăluirea a fost făcută într-un pasaj dedicat lui Dan Andronic, fostul soţ al Ancăi Alexandrescu. Nemetzi spune că Andronic a fost racolat în SIE de către unchiul său, generalul SIE Cornel Biriş.

„Chiar înainte cu câţiva ani de campanie electorală, Piticu l-a folosit pe nepotul soţiei sale, ajuns redactor -sef la un cotidian central, în publicarea de articole defăimătoare la adresa politicienilor de centru-dreapta sau pentru sustragerea din redacţie de a unor materiale, scrisori etc prin care se denunţau diferite acţiuni ale fostei securităţii sau ale SIE”, scrie Nemetzi.

„Piticu” este generalul SIE Corneliu Biriş, care ar fi fratele mamei lui Andronic. Numele lui Andronic nu apare, dar el este singura persoană care corespunde elementelor oferite de fostul ofiţer SIE.

Nemetzi mai sugerează că şi soţia de la acel moment a lui Andronic, Anca Alexandrescu, ar fi fost racolată de SIE. „Pentru serviciile prestate, nepotul a fost făcut ‘asociat’ , adică informator plătit permanent şi trecut în legătură unui subordonat, care a recrutat-o apoi şi pe proaspăta soţie a redactorului, fiica unui cunoscut ziarist. Cei doi soţi au format astfel ‘un cuplu de asociati’, fiecare cunoscând calitatea de informator a celuilat. Din păcate căsătoria celor doi nu a durat prea mult, instruit şi dirijat de organele de informaţii asociatul a reuşit să se remarce în domeniul politic, ajungând să consilieze ulterior diferiţi politicieni liberali şi socialişti foarte cunoscuţi şi chiar să conducă campanii electorale. Fosta soţie a asociatului s-a implicat şi ea în cercurile politice fiind purtătoare de cuvânt a unor organizaţii sau şefa de cabinet a unor politicieni”, mai scrie Nemetzi.

Anca Alexandrescu a lucrat pentru Adrian Năstase, Victor Ponta, Liviu Dragnea iar acum este omul de bază al Vioricai Dancila.

Un răspuns

  1. Anca era o bucatica prin 1992. Acum e o babeta care incearca sa-si schimbe culoare parului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri