Caută
Close this search box.

Angajații Microsoft solicită retragerea unui contract cu armata SUA de 480 de milioane de dolari

Unii angajați Microsoft Corp au cerut vineri companiei să anuleze un contract de hardware de 480 milioane USD pentru a fi furnizat armatei SUA, 94 de lucrători semnând o petiție prin care solicită companiei să înceteze dezvoltarea „oricăror tehnologii de armament”, informează Reuters.

Efortul de organizare, descris de Reuters de către trei lucrători Microsoft, oferă cel mai recent exemplu din ultimul an al angajaților în tehnologie care protestează împotriva cooperării cu guvernele în ceea ce privește tehnologiile emergente.

Microsoft a câștigat un contract în noiembrie pentru a furniza Armatei cel puțin 2.500 de prototipuri de căști de realitate augmentată, care afișează digital informații contextuale în fața ochilor unui utilizator. Guvernul a declarat că dispozitivele vor fi folosite pe câmpul de luptă și în formare pentru a îmbunătăți „mortalitatea, mobilitatea și conștientizarea situației”.

În petiția adresată directorilor Microsoft, postată pe Twitter, angajații au declarat că „nu s-au înscris pentru a dezvolta arme și cerem un cuvânt de spus despre modul în care este folosită munca noastră”. Ei au cerut companiei să dezvolte „politica de utilizare” a tehnologiei sale și o comisie de evaluare externă care să o pună în aplicare în mod public. Microsoft a spus într-o declarație că apreciază mereu feedback-ul angajaților. De asemenea, el a făcut referire la un post de blog din octombrie, făcut de președintele său, Brad Smith, în care a afirmat că societatea a rămas angajată să asiste armata și ar promova legi pentru a asigura utilizarea responsabilă a noilor tehnologii.

Armata SUA nu a oferit comentarii imediate.

Acțiunile Microsoft au scăzut cu 7 cenți până la 110,90 dolari vineri.

Deși multe guverne doresc să valorifice expertiza celor mai mari companii americane de tehnologie, rezistența angajaților a adăugat o nouă provocare relațiilor deja complicate. Opoziția angajaților a determinat anul trecut Alphabet Inc să anunțe că nu va reînnoi un contract al Pentagonului în care tehnologia sa de inteligență artificială este utilizată pentru a analiza imaginile cu drone. În alte cazuri, critica angajaților a invitat mai multe examinări publice asupra unor contracte, cum ar fi contractul de cloud computing de 10 miliarde de dolari, care urmează să fie atribuit, precum și diverse contracte cu Imigrația și Aplicarea Vamilor din SUA.

Un lucrător Microsoft, vorbind cu condiția anonimatului, a declarat că nu este clar dacă vreunul dintre lucrările petiționarilor a fost parte a contractului de armată. Un altul a spus că mai mulți organizatori lucrează în divizia cloud computing a companiei, care concurează cu rivalii Google Cloud și Amazon Web Services pentru a obține mai multă muncă guvernamentală.

Microsoft este de așteptat să dezvăluie actualizări pentru HoloLens, setul cu căști pentru companii și guverne, în cadrul unui eveniment desfășurat duminică la Conferința industriei Mobile World Congress din Barcelona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri