Caută
Close this search box.

Anunț de ultimă oră! Structura anului școlar a fost, din nou, modificată

Noua structură a anului școlar 2019-2020 a fost publicată în Monitorul Oficial. Au fost făcute schimbări majore legate de data la care încep cursurile, durata semestrelor și numărul de vacanțe pe care le vor avea elevii.

Ordinul ministrului Educaţiei privind structura anului şcolar 2019-2020 a fost publicată în Monitorul Oficial, iar potrivit acesteia cursurile încep în 9 septembrie şi se încheie în 12 iunie. Semestrul I se va încheia în 20 decembrie, iar al doilea semestru începe în 13 ianuarie.

Elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile în 5 iunie, iar cei de clasa a XII-a şi a XIII-a seral şi frecvenţă redusă vor încheia cursurile în 29 mai.

Anul şcolar nu va mai fi la fel de fragmentat ca până acum. Astfel, semestrul I se va încheia în 20 decembrie, când începe vacanţa de iarnă.

În săptămâna 26 noiembrie octombrie – 3 noiembrie, preşcolarii şi copiii din clasele primare vor avea vacanţă.

Semestrul al II-lea începe în 13 ianuarie şi se încheie în 12 iunie, iar vacanţa de primăvară va fi în perioada 4-21 aprilie.

Programul „Şcoala altfel” se va desfăşura în perioada 7 octombrie 2019 – 20 mai 2020, pe o perioadă de cinci zile lucrătoare, care să nu coincidă cu aceea a tezelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri