ApaNova va înregistra astăzi dimineaţă sesizări la autorităţile competente pentru a începe o cercetare în legătură cu poluarea cu amoniu, de la care a pornit scandalul apei potabile din Bucureşti din ultimele zile, a anunţat Mădălin Mihailovici, directorul societăţii.

„Vrem să ştim de ce s-a produs această încărcare cu amoniu. Nu ştim care a fost sursa poluării cu amoniu, tot ce pot să spun este că ApaNova va înregistra luni dimineaţă sesizări la autorităţile competente pentru a demara o cercetare în legătură cu acest aspect. Vom depune la toate autorităţile competente, astfel încât să putem spune populaţiei Bucureştiului de unde a venit această încărcare”, a spus Mihailovici.

Directorul a precizat că ApaNova a postat pe site toate rezultatele analizelor efectuate în perioada 29 – 30 – 31 ianuarie. Un alt set de analize, efectuat împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, pe 31 ianuarie, în opt puncte, va fi afişat după finalizare, pentru că este mai complex.

Mihailovici spune că dozarea clorului în apa potabilă se face 24 de ore din 24, 7 zile din 7, 365 de zile din 365 de zile, în funcţie de calitatesa apei care intră în sistem. „Nu face rău, americanii nu beau apa dacă nu miroase a clor”, spune directorul, care a precizat că în staţii există şi un „buton roşu”, care poate întrerupe alimentarea în situaţii de urgenţă.

Concentraţia de amoniu din râul Argeş a crescut în ultimele zile ale lunii ianuarie, acesta fiind una dintre cele doua surse de apă brută folosită de către Apa Nova în procesul de producţie a apei potabile pentru capitală.

Administraţia Naţională Apele Române nu a făcut nicio informare cu privire la o poluare cu amoniu pe râul Argeş. Apa Nova a crescut doza de clor din apa distribuită, ceea ce a condus la apariţia unui disconfort şi a unor reclamaţii din partea cetăţenilor.

În scandal s-au mai implicat Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Apele Române, Primăria Capitalei şi Avocatul Poporului, cu comunicate, precizări, anunţuri şi solicitări.

222 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here