Arabia Saudită a promis contracte de investiții în valoare de 20 de miliarde de dolari cu Pakistanul, care încearcă să își consolideze economia fragilă, relatează BBC.

Acesta vine ca parte a unui turneu asiatic extrem de mediatizat a moștenitorului coroanei saudite, Mohammed bin Salman.

Pakistanul are nevoie urgentă de a aborda o criză a balanței de plăți și caută sponsori de sprijin internaționali. Ofertele includ o rafinărie de petrol de 8 miliarde USD în orașul-port cheie Gwadar. Cele două părți au semnat câteva acorduri provizorii și memorandumuri de înțelegere în sectoarele energetic, petrochimic și minier, potrivit rapoartelor. „Este important pentru faza întâi și cu siguranță va crește în fiecare lună și în fiecare an și va fi benefică pentru ambele țări”, a spus prințul.

Pakistanul este disperat pentru bani. Banca centrală a țării din Asia de Sud are doar 8 miliarde de dolari în rezervele valutare și se confruntă cu o criză a balanței de plăți. Primul Ministru Imran Khan este în căutare de ajutor din partea țărilor prietenoase pentru a reduce mărimea pachetului de salvare de care țara sa va avea nevoie de la Fondul Monetar Internațional, în condiții foarte stricte. Țara solicită al 13-lea plan de salvare de la sfârșitul anilor 1980, iar Arabia Saudită a oferit deja un împrumut de 6 miliarde de dolari.

130 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here