Caută
Close this search box.

Atenţie! Aplicația care spionează cu ajutorul unui virus rusesc. Mii de români au descărcat-o

aplicatia spion

Peste 5.000 de români au descărcat o aplicație care îi spionează cu ajutorul unui virus rusesc.

O aplicaţie disponibilă pentru Android, care promite că ne oferă intimitate în timp ce navigăm în mediul online, ne poate fura lista de contacte, documentele de pe telefon şi ne înregistrează locaţia GPS şi toate convorbirile telefonice.

Deja 50 de milioane de utilizatori au fost păcăliţi. Aplicaţia a fost infectată cu cel mai puternic virus rusesc. Singurul semn care trădează prezenţa virusului este descărcarea rapidă a bateriei telefonului mobil, spun specialiştii, citaţi de digi24.

Virusul Triout a apărut prima dată în Rusia. Aplicaţia infectată poate fi descărcată gratuit, din magazine neoficiale, doar pe telefoanele cu sistem Android, folosite de peste 80% dintre români. 18% folosesc iOS şi doar 1% Windows.

„Este imposibil să facem diferenţa între aplicaţia legitimă şi cea infectată. În tot acest timp aplicaţia poate fura pozele de pe telefon, poate înregistra apelurile telefonice, inclusiv locaţia GPS de pe telefonul mobil. Toate informaţiile fiind transmise către atacator”, explică Liviu Arsene, specialist în securitate cibernetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri