Caută
Close this search box.

Atenție! Facebook a şters sute de conturi care promovau ştirile false

facebook

Facebook a şters sute de conturi din Indonezia, pagini şi grupuri de pe reţeaua de socializare, după ce a descoperit că aveau legături cu un grup online acuzat că instigă la ură şi răspândeşte ştiri false, relatează Reuters.

Poliţia indoneziană a descoperit existenţa unui grup, numit Saracen, în 2016, şi a arestat trei dintre membrii săi cu suspiciunea că fac parte dintr-un sindicat plătit să răspândească articole prin intermediul reţelei de socializare.

„Aceste conturi şi pagini lucrau activ pentru a ascunde ceea ce făceau şi erau legate de grupul Saracen, un sindicat online din Indonezia”, a declarat Nathaniel Gleicher, şeful Securităţii Cibernetice din cadrul Facebook.

Indonezia se pregăteşte pentru alegeri prezidenţiale, care vor avea loc în aprilie.

Se estimează că Indonezia este a treia cea mai mare piaţă Facebook, cu peste 100 de milioane de utilizatori.

Unitatea de combatere a criminalităţii cibernetice din cadrul Poliţiei a declarat pentru Reuters că Saracen a publicat articole cu caracter religios, precum şi ştiri false şi mesaje care defăimau oficiali guvernamentali.

Paginile şi conturile şterse aveau 170.000 de urmăritori pe Facebook şi peste 65.000 pe Instagram.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei a afirmat că va continua să monitorizeze activitatea grupului Saracen şi va solicita Facebook informaţiile din cadrul investigaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri