Caută
Close this search box.

Audierea lui Kovesi pentru postul de procuror-şef european, AMÂNATA. care sunt MOTIVELE

codruţa kovesi

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a anunțat marți că audierile pentru postul de procuror-şef european, la care candidează Laura Codruţa Kovesi, ar putea fi amânate, după ce socialiștii și comuniștii din LIBE au contestat procedura.

Mureșan este de părere că procedura ar fi fost contestată deoarece ”vor să tergiverseze și să obstrucționeze întreg procesul”.

”Socialiștii și comuniștii din Comisia pentru libertăți civile (LIBE) a Parlamentului European au contestat procedura prin care vor fi audiați astăzi cei 3 candidați pentru poziția de Procuror European.

De ce au contestat această procedură? Deoarece vor să tergiverseze și să obstrucționeze întreg procesul. Ce va urma acum? Astăzi la prânz în Comisia LIBE va avea loc un vot pe această procedură. Care va fi rezultatul votului? Eu cred că rezultatul votului va confirma această procedură și vom avea audierea în această după-amiază, așa cum este programat și așa cum este firesc. În cazul în care contestarea va avea succes, atunci nu vom avea nicio audiere în această după-amiază.

Eu cred că această contestare și obstrucționarea socialiștilor și comuniștilor nu vor avea succes. Vă voi ține la curent.” – a scris pe Facebook europarlamentarul.

Europarlamentarii vor discuta cei 3 candidaţi selecţionaţi: Jean-Francois Bohnert din Franţa, Laura Codruţa Kovesi din România şi Andres Ritter din Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri