Caută
Close this search box.

Autostrada Moldova nu ar avea bani de la buget. CNAIR susţine că e o eroare în document

Autostrada Moldova

Trei asociații din zona Moldovei, anume „Moldova vrea autostradă”, „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” și „Împreună pentru A8” au protestat împotriva bugetului pe 2019, care nu include bani pentru realizarea autostrăzii A8, Iași – Tg.Neamț – Ditrău – Tg.Mureș.

Lipsa banilor din buget, în condițiile în care există o lege care impune realizarea proiectului, a fost numită de cele trei asociații „o nouă acțiune sfidătoare a Guvernului la adresa Moldovei”.

Ironie sau scuză? Sunt bani, însă doar pentru câteva sute de metri de autostradă

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat că ar exista bani alocați anul acesta pentru A8 și că a fost vorba inițial de o eroare în document care a fost rectificată.

“Pentru Autostrada A8, Ungheni-Iași-Târgu Mureș, sunt prinse în proiectul de buget credite bugetare în valoare de 9 milioane lei și credite de angajament (pentru anii viitori, angajate în acest an) în valoare de 37 milioane de lei”, a declarat Alin Șerbănescu.

Din suma prevăzută pe acest an, respectiv 9 milioane lei, respectiv aproape 2 milioane de euro s-ar putea construi în jur de 200 de metri de autostradă.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat la finele lunii noiembrie 2018, în ședință publică, legea care prevede construirea Autostrăzii Unirii. A fost o premieră la Palatul Cotroceni, de la care social-democrații au lipsit. Asta deși se numără printre semnatarii legii și au votat în favoarea ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri