Caută
Close this search box.

Avertizare meteo: Vânt puternic, viscol și ger până luni la dimineața

Meteorologii anunţă un nou cod galben de vânt puternic în Moldova, Muntenia şi Dobrogea, valabil până sâmbătă la ora 14.00. Totodată, vremea va fi deosebit de rece, chiar geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor, până luni dimineaţă, scrie Mediafax.

Potrivit unei acutalizări meteo emisă sâmbătă dimineaţă, meteorologii anunţă, până la ora 14.00, intensificări ale vântului în sud-estul ţării şi la munte.

În sud-vestul Moldovei, nord-estul Munteniei şi local în Dobrogea, vântul va mai avea intensificări cu viteze de 55 – 60 kilometri la oră, iar pe litoral şi în Delta Dunării vor fi rafale de 65 – 70 de kilometri la oră.

Vântul va sufla tare şi în Carpaţii de Curbură şi în estul Carpaţilor Meridionali, unde se vor mai atinge 70 – 80 kilometri la oră şi zăpada va fi spulberată.

Intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse şi pe arii restrânse, se vor semnala temporar şi în centrul şi estul Munteniei, unde vitezele vor atinge 45 – 50 kilometri la oră.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această dată, geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor, mai ales în regiunile nordice şi centrale, până luni dimineaţa.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat, sâmbătă, prognoza meteorologică specială pentru municipiul Bucureşti, meteorologii avertizând că, până duminică la ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece şi vor fi intervale în care vântul va mai avea uşoare intensificări, cu viteze în jurul a 45 hm/h, amplificând senzaţia de rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri