Caută
Close this search box.

Bugetul pe 2019 intră în dezbaterea Parlamentului

parlamentul european

După multe amânări şi modificări de ultim moment, Bugetul pentru 2019 intră în dezbaterea Parlamentului. Puterea şi-a propus ca, până la sfârşitul săptămânii, proiectul să fie adoptat. Din acest motiv, calendarul este foarte strâns.  Amendamentele pot fi depuse doar până la ora 12:00, după care comisiile de specialitate trebuie să dea aviz alocărilor pentru fiecare domeniu în parte. De miercuri, bugetul intră în dezbaterea plenului reunit al celor două Camere, iar votul final ar urma să fie dat vineri.

Liderul PMP Eugen Tomac anunţa că partidul său a pregătit 2.500 de amendamente. Şi Pro România a anunţat că va depune amendamente, cel mai important fiind cel referitor la suspendarea subvenţiei acordate partidelor de la bugetul de stat. Deşi potrivit imaginilor postate pe pagina sa de Facebook, Liviu Dragnea s-a numărat printre cei care au lucrat la bugetul pe 2019, şi președintele Camerei Deputaților va avea cel puţin un amendament referitor la reducerea bugetelor serviciilor secrete. Până la ora 14:00, toate acestea vor fi centralizate şi grupate pe ordonatori principali de credite, precizează News.ro.

Programul bugetului în Parlament

De la ora 15:00, sunt programate şedinţe comune ale comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea, avizarea şi depunerea avizelor la Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci, simultan având loc şi dezbateri generale în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci.

De marţi de la ora 9:00 până miercuri la ora 14:00 vor avea loc dezbateri în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu ordonatorii principali de credite şi elaborarea rapoartelor asupra Proiectului Legii bugetului de stat şi a Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, la ora 15:00 fiind aşteptată depunerea rapoartelor.

La aceeaşi oră, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului stabilesc  timpii de dezbatere în plen, iar o oră mai târziu este programată să se desfăşoaare şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru dezbaterea şi adoptarea Proiectului Legii bugetului de stat şi a Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, dezbaterile generale şi dezbateri pe anexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri