Caută
Close this search box.

Cadavre de porci cu pestă într-o groapă de gunoi, la marginea municipiului Sf. Gheorghe

pestă

Două cadavre de porci cu pestă au fost descoperite într-o groapă de gunoi situată la marginea municipiului Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna. Poliţiştii au depistat proprietarul gospodăriei din care au provenit cadavrele şi va fi tras la răspundere.

Virusul pestei porcine africane (PPA) a fost depistat la două cadavre de porci găsite într-o groapă de gunoi de la marginea municipiului Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.

Potrivit DSVSA Covasna, diagnosticul a fost confirmat de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti (I.D.S.A.) – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă.

„Gospodăria afecată a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, produselor, subproduselor şi mijloacelor de transport. De asemenea s-a procedat la dezinfecţia exploataţiei şi l-a ecarisarea cadavrelor. Din investigaţiile preliminare, animalele afectate au fost crescute în gospodărie timp de aproape un an, fiind furajate de cele mai multe ori cu resturi alimentare, provenite inclusiv din tomberoane şi platforme de gunoi. Porcinele nu erau identificate cu crotalii auriculare”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii DSVSA Covasna.

Cazul este cercetat atât de autorităţile sanitare veterinare judeţene, cât şi de poliţie, proprietarul suinelor fiind depistat. Autorităţile au stabilit o zonă de protecţie pe o rază de 3 kilometri şi o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 kilometri în jurul focarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri