Caută
Close this search box.

Carmen Dan dezaprobă atitudinea combatantă a președintelui: Este mai preocupat de fondurile unei structuri de informaţii decât de cele ale Ministerului de Interne

carmen dan

Ministrul Carmen Dan a declarat la Antena3 că preşedintele Klaus Iohannis are întotdeauna o atitudine combatantă atunci când vine vorba despre anumite bugete, subliniind că este mai preocupat de fondurile unei structuri de informaţii decât de cele ale Ministerului de Interne.

„A fost o practică. Specialiştii să se uite cu atenţie în această zonă şi dă aloce resurse financiare exact cât să acopere competenţele stabilite prin lege. Ca să nu ajunge în situaţii pe care le cunoaştem şi pe care suntem datori să le îndreptăm”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, la Antena3.

Potrivit ministrului, la discuţia din CSAT de anul trecut privind bugetul pentru 2019, ministrul de Finanţe a fost cel care a avut o poziţie „ bine conturată”.

„Era şi o nevoie de a face acest pas şi de a obţine acel aviz al CSAT. Nu a fost o bătălie în CSAT, dar în mod evident, preşedintele Iohannis are întotdeauna o atitudine combatantă atunci când vine vorba de anumite bugete, nu de toate. (…) E mult mai preocupat de bugetul unei structuri de informaţii, decât de bugetul ministerului. Eu, cel puţin, asta simt. Noi, în Guvern, când am discutat instituţional proiectele de buget, am spus în mod real şi obiectiv care sunt nevoile pentru fiecare instituţie. Nu am discutat pe bugetele serviciilor de informaţii”, a mai spus Carmen Dan.

Un răspuns

  1. Dar la MAI si la seviciul de informatii al acestuia de ce ati marit bugetul cu 20 % ? Gazeaza mai bine oamenii si folosesc mai eficient tunurile de apa si bastoanele impotriva populatiei?
    De ce domnul Vladimir Vladimirovici Putin nu a aprobat aceeași mărire de buget si pentru SRI & SIE?
    FSB-ul rusesc a preluat deja sau sunt în curs de preluare a atribuțiilor SRI pe probleme de securitate națională? Mai suntem stat membru al NATO ? Daca da, cum ne facem partea de datorie pe informații și contra-informații privind siguranța tarii și pe cea a alianței?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri