Un judecător al Curţii de Apel Bucureşti (CAB) a decis introducerea generalului Nicolae Ciucă ca parte în procesul în care Ministerul Apărării Naţionale cere anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis, prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării.

Judecătorul a pus în vedere reprezentantului MApN şi celui al Administraţiei Prezidenţiale să aibă în vedere o eventuală înţelegere amiabilă. „Să vă gândiţi şi la varianta împăcării”, a transmis magistratul.

Generalul Nicolae Ciucă va fi citat la termenul de pe 26 februarie al procesului prin care Ministerul Apărării Naţionale (MApN) cere anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis, prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării.

„Instanţa are în vedere pe scurt faptul că atât actul atacat, cât şi o eventuală soluţie interferează de plan cu cariera militară a ofiţerului Ciucă, soluţia ce ar urma să se pronunţe urmând să influenţeze drepturi şi libertăţi ale acestuia, iar dreptul la un proces echitabil impune ca un litigiu să fie avute în vedere drepturile persoanelor”, a declarat judecătorul.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a depus la Curtea de Apel Bucureşti două acţiuni în contencios administrativ având acelaşi obiect: „anulare act administrativ + suspendare dec. nr. 1331/28.12.2018”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =