Caută
Close this search box.

Chiar dacă unii ”patrioți” îi clamau ”sfârșitul”, ea a urcat pe locul 2 în lume, după o victorie explozivă!

Chiar dacă unii (culmea, din România, ”patrioți” adevărați!) îi anunțau finalul carierei și prăbușirea (!) în clasamente, marea noastră campioană Simona Halep s-a calificat spectaculos în turul al 3-lea al turneului de la Doha, după ce a zdrobit-o, literalmente, pe ucraineanca Lesia Tsurenko, 6-2, 6-3, în pofida faptului că aceasta din urmă venea după o serie impresionantă de victorii în circuit.

Astfel, Simona (locul 3 WTA), a a debutat fulminant, jucând direct în turul al 2-lea al puternicului turneului de la Doha (Qatar) și s-a calificat, în stil de mare campioană, după un meci disputat împotriva unei jucătoare în ascensoiune, ucraineanca Lesia Tsurenko (locul 24 WTA). Constănțeanca și-a adjudecat primul set cu 6-2, a fost condusă în cel de-al doilea cu 1-3, dar s-a impus apoi cu 6-3, după o serie halucinantă de 5 game-uri consecutive! Pentru că s-a calificat în„ sferturile” de la Dubai, Simona va reveni, începând de săptămâna viitoare, pe locul al 2-lea în ierarhia mondială, după japoneza Naomi Osaka.

Simona şi-a asigurat deja un cec de 24.360 dolari, dar şi 100 de puncte WTA, iar în sferturile de finlă o va întâlni pe nemțoaica Julia Goerges (30 ani), numărul 16 mondial, care a trecut de americanca Alison Riske cu 6-1, 6-7 (5), 6-4. Halep are 2-1 în meciurile directe cu Goerges, pe care a învins-o în ultimele două confruntări, în 2014 la Madrid, cu 6-2, 6-0 în primul tur, şi în 2016 la Miami, în turul al treilea, cu 6-4, 6-1. Goerges a câştigat doar în 2009 în calificările turneului de la Paris, cu 6-4, 2-6, 6-3, pe când ascensiunea Simonei abia urma să înceapă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri