Caută
Close this search box.

Ciorbea, despre sesizarea CCR legată de legile justiției: Aveți puțintică răbdare. Vreau să analizăm această situație

victor ciorbea

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat că, înainte să decidă dacă va face o sesizare la CCR privind legile justiției, va analiza argumentele primite de la Parchetul General și adunările generale ale procurorilor, în legătură cu OUG 7/2019. Dan Barna și parlamentarii USR au fost joi la Avocatul Poporului, pentru a depune o scrisoare în acest sens.

„Am început cu cei 2,3 oameni pe care îi avem la Contencios. Așteptăm să ne transmită argumentele și Parchetul General și instanțele și acele adunări generale ale procurorilor.

În opinia publică s-a lansat și această dezabtere că ar putea fi vorba de un conflict juridic de natură constituțională, deocamdată nu am făcut nicio analiză. I-am dat drumul analizei. Și Dumnezeu a creat lumea în 6 zile. Mai aveți puțintică răbdare. Vreau să analizăm această situație”, e explicat Victor Ciorbea, Avocatul Poporului.

Oricine vine și dorește să stea de vorbă, stăm cu cea mai mare plăcere. Membrii USR au depus un memoriu prin care aduc diverse argumente în legătură cu neconstituționalitatea OUG 7/2019.

Am folosit acest prilej pentru a le spune două lucruri care îmi stau pe inimă:

– Mă supăra faptul că circa 95% din activitatea instituției este complet ignorată, e vorba de cele 6 departamente de activitate, de la drepturile omului, minorităților, religioase, drepturile familiei, pensionarilor, tinerilor, persoanelor cu dizabilități, domeniul al treilelea, referitor la drepturile copilului, suntem în curs de a redacta 2 rapoarte speciale privind situațiile copiilor , domeniul privind adiministrația din penitenciare, domeniul privind taxele și impozitele și mecanismul de prevenire a torturii în locurile de detenție.

– Al doilea aspect. Vreau să le aduc la cunoștință că mai sunt circa 2 luni și 2 săptămâni până se împlinesc 5 ani de când am depus jurământul, sigur că e posibilă și prelungirea mandatului”, a adăugat Avocatul Poporului.

„OUG 114 e destul de serios analizată chiar de coaliția de guvernare în Parlament. Am înțeles că se vor aduce anumite modificări. Sunt anumite aspecte asupra cărora nu ne-am grăbit să ne băgăm. Lăsăm experții de la guvernare și finanțe să se pronunțe”, a precizat Victor Ciorbea.

Dan Barna şi parlamentarii USR au fost joi la Avocatul Poporului, pentru a depune o scrisoare prin care îi cer să sesizeze CCR în privinţa Ordonanţei care modifică legile justiţiei.

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, critică atât modul în care Guvernul a modificat principii importante din legile Justiției, cum ar fi separarea carierelor, cât și unele reglementări din ordonanță pe care le consideră a avea „serioase probleme de constituționalitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri