Caută
Close this search box.

Claudiu Manda i-a cumpărat Olguţei conacul de la un craiovean arestat pentru spargeri de bancomate

conac Olguta

E de notorietate de acum că Manda i-a cumpărat viitoarei soţii, Olguţa Vasilescu, un conac superb în centrul Craiovei, deşi veniturile sale nu ar putea acoperi o asemenea investiţie. Dar pentru femeia iubita, Claudiu Manda susţine că a împrumutat banii pentru a o face fericită cu un asemenea cadou de nuntă.

Surse din administraţia craioveană au declarat în exclusivitate pentru ziaristii.com că imobilul de lux, evaluat la aproximativ jumătate de milion de euro, a fost cumpărat de Claudiu Manda de la un anume Emanuel Bănică. Acesta este, în prezent, mare dezvoltator imobiliar în capitala Băniei.

Cine este acest Bănică?

„Emanuel Bănică, de 21 de ani, din Craiova, pe numele căruia a fost emis un mandat european de arestare de autorităţile italiene, a fost reţinut luni de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj şi de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova, potrivit unui comunicat al IPJ”, scria Gazeta de Sud.

„Autorităţile italiene au emis pe numele lui un mandat european de arestare pentru infracţiuni privind accesul fără drept în sisteme informatice, apartenenţa la o organizaţie criminală, fraude informatice şi falsificarea mijloacelor de plată. Ancheta poliţiştilor italieni şi români a scos la iveală faptul că tânărul împreună cu Ionuţ Ilina, de 19 ani, şi Daniel Radu, de 22 de ani, tot din Craiova, au furat aproximativ 100.000 de euro din mai multe bănci din oraşele Roma, Pescara, Padova, Rimini şi Bologna.

Grupul de infractori folosea carduri bancare contrafăcute şi dispozitive electronice montate pe bancomate, cu ajutorul cărora ei citeau informaţiile de pe cardurile clienţilor băncilor”. (articol publicat miercuri, 28 ianuarie 2009).

Claudiu Manda i-a cumpărat Olguţei Vasilescu o casă boierească în centrul Craiovei

Bănică a lăsat în urmă greşelile tinereţii şi a decis să devină om de afaceri. A ales imobiliarele şi se pare că i-a mers foarte bine. S-a întâmplat exact în perioada în care cuplul Claudiu Manda-Olguţa Vasilescu îşi întărea puterea în judeţ.

L-au pus pe Mihai Genoiu primar ascultător, în locul Olguţei ajunsă ministru în guvernele Grindeanu, Tudose şi Dăncilă (acum e pe tuşă). Apoi, l-au plasat pe Sorin Manda, fratele lui Claudiu Manda, în poziţia de city-manager al Craiovei, practic omul care conduce oraşul al cărui primar este mai mult decorativ Mihai Genoiu.

Afacerile imobiliare ale tânărului arestat odinioară pentru clonat carduri bancare au început să meargă foarte bine.

A obţinut recent autorizație de la Primăria Craiovei pentru un proiect imobiliar de amploare pe Calea Severinului, vizavi de Hotelul „Hanul Craiovița”, deși locul fusese încadrat înainte ca „zonă verde” (deci imposibil de construit).

Dar orice se poate, dacă majoritatea votează. Iar majoritatea din Consiliul local, supusă „binomului” Manda-Olguţa, a votat schimbarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Prin urmare, proiectul imobiliar al celui care le-a vândut conacul liderilor PSD are acum…verde.

Se pune fireasca întrebare: există o legătură între ascensiunea în afaceri imobiliare a acestui tânăr întreprinzător şi tranzacţia prin care el i-a vândut conacul de lux lui Claudiu Manda? De ce i-a vândut lui Manda palatul din centrul Craiovei pentru doar 230.000, când în anunţul de pe OLX suma cerută iniţial era de…385.000 de euro?! Ce să fi primit la schimb tânărul „dezvoltator” imobiliar ca să lase de la el atât de mult din preţ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri