Comisia Europeană, prin purtătorul de cuvânt Christian Wigand, a transmis că este important ca deciziile judiciare care au devenit definitive să nu mai poată fi contestate şi că respectarea deciziilor definitive este o componentă esenţială a statului de drept.

„Pot confirma că am primit un răspuns la scrisoarea trimisă de primvicepreşedintele CE, Frans Timmermans, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape discuţiile din România pe tema unei posibile ordonanţe de urgenţă în cazul apelurilor extraordinare în dosare penale, ca urmare a două decizii luate de instanţa constituţională.

Comisia a luat deja notă de prima decizie – decizia completului de cinci (7 noiembrie) – în cel mai recent raport întocmit în cadrul MCV.

Starea de certitudine judiciară, inclusiv respectarea deciziilor definitive (“res iudicata”), este o componentă esenţială a statului de drept.

După cum a observat Curtea de Justiţie a UE, este important ca deciziile judiciare care au devenit definitive să nu mai poată fi contestate”, a declarat Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =