Caută
Close this search box.

Contrabandă semnificativă de 8 milioane de dolari capturată în Hong Kong

Un record de opt tone de solzi de pangolin a fost găsit într-un container din Nigeria au declarat vineri oficialii din Hong Kong, subliniind rolul central al orașului în comerțul ilegal cu specii sălbatice, informează AFP.

Oficialii vamali au declarat că au efectuat o investigație comună cu oficialii de pe continent la 16 ianuarie, capturând 8.300 de kilograme de solzi de pangolin și 2.100 de kilograme de colți din fildeș ascunși în interiorul unui container – declarat că transportă carne de vită congelată – la o unitate vamală. „Aceasta este o cantitate record de confiscare de solzi de pangolin”, ​​a afirmat departamentul vamal într-o declarație. Un bărbat și o femeie dintr-o societate comercială din oraș au fost arestați de atunci, a spus departamentul.

Ofițerii vamali au afișat mass-mediei zeci de saci umpluți cu solzi, precum și sute de colți într-o încăpere cu miros înțepător. Oficialii au estimat valoarea transportului la suma de 8 milioane dolari. Anunțul a apărut la mai puțin de două săptămâni după ce o coaliție de grupuri locale de conservare a cerut Hong Kong-ului să facă mai mult pentru a spulbera contrabanda ilegală a animalelor sălbatice prin eliminarea lacunelor legale și a condamnărilor delicate. Într-un raport de referință care analizează confiscările și condamnările, conservatorii au declarat că centrul financiar din sudul Chinei a jucat un rol „disproporționat” în ceea ce privește criminalitatea asupra faunei sălbatice – reprezentând aproximativ o cincime din toate capturile globale de fildeș și aproape jumătate din toți pangolini confiscați în ultimul deceniu. Avertizând că cantitatea de inundații de contrabandă prin porturile din Hong Kong a fost probabil de cinci până la de zece ori mai mare decât cantitatea capturată, ei au cerut autorităților să enumere infracțiunile de trafic de animale sălbatice în baza legislației privind criminalitatea organizată a orașului, adresată traficanților de droguri și bandelor de triaj.

Hong Kong a majorat recent penalitățile pentru contrabandă la 10 ani în închisoare și amendă de 10 milioane de dolar din Hong Kong. Din păcate, puțini sunt prinși sau s-au confruntat rareori cu sancțiuni rigide.

Pangolinul este un animal timid și nocturn, care se transformă într-o minge atunci când este amenințat – făcându-l fără apărare împotriva braconierilor – este unul dintre mamiferele cele mai traficate. Este căutat pentru carnea și proprietățile medicinale nedovedite ale solzilor – care sunt din nimic mai mult decât cheratină, același material care formează unghiile umane și părul. Populațiile de pangolin au fost distruse de o creștere a cererii, în special în China continentală.

Fundația ADM Capital, unul dintre grupurile din spatele raportului de luna trecută, a declarat că 21 de tone de solzi de pangolin au fost confiscate în ultimul an în Hong Kong. „Aceasta este o creștere masivă în ultimii cinci ani și dacă rămâne necontrolată, astfel de cifre semnalează probabilitatea de dispariție a speciilor”, a spus grupul.

China a interzis în cele din urmă comerțul cu fildeș în urmă cu un an, în timp ce Hong Kong a început să-l elimine câteva luni mai târziu. Cererea, totuși, este încă alimentată de o piață neagră prosperă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri