Caută
Close this search box.

Creierul produce fotoni!

Oamenii de știință au descoperit că neuronii din creierul mamiferelor sunt capabili să producă fotoni de lumină sau biofotoni. Fotonii, destul de ciudat, apar în spectrul vizibil; ei variază de la infraroșu până la violet sau între 200 și 1300 nanometri. Oamenii de știință au o ipoteza fascinantă, și anume faptul că neuronii creierului nostru ar putea comunica prin lumină. Ei bănuiesc că creierul nostru ar putea avea canale optice de comunicare, dar ei nu au nicio idee despre cum ar putea fotonii comunica.

Și mai mult decât atât, dacă ar exista o comunicare optică, biofotonii din creier ar putea fi afectați de inseparabilitatea cuantică, adică poate exista o legătură puternică între fotoni, conștiința noastră i ceea ce multe religii numesc ca fiind “spirit”.

În câteva experimente, oamenii de știință au descoperit că printr-un creier de șobolan poate trece un singur biofoton per neuron pe minut, dar creierul uman ar putea transmite mai mult de un miliard de biofotoni pe secundă. Aceasta ridică următoarea întrebare: ar putea fi posibil ca în interiorul creierului unei ființe, cu cât mai multă lumină se poate produce și comunica între neuroni, cu atât mai conștiente sunt acele ființe? Dacă există o corelație între biofotoni, lumină și conștiință, aceasta poate avea implicații uluitoare.

Gândiți-vă doar pentru o clipă. Multe texte religioase și istorice au vorbit despre sfinți, maeștri spirituali care aveau un fel de cercuri strălucitoare în jurul capului lor. De la Grecia antică și Roma antică, până la învățăturile hinduse, budiste, islamiste și creștine, sfinții au fost reprezentați cu un cerc strălucitor în jurul capului lor. Dacă ei erau sfinți (iluminați), așa cum erau descriși, poate că acest cerc strălucitor a fost doar un rezultat al conștiinței superioare cu care erau dotați, de aici rezultând o frecvență mai mare de biofotoni. Poate ca aceste ființe au produs un nivel mai ridicat de biofotoni ca urmare a conștiinței lor superioare, putându-se astfel spune că ar exista o corelație între biofotoni și conștiință. Chiar și cuvântul “iluminare” sugerează faptul că această conștiință superioară are legătură cu lumina.

Dar una dintre cele mai interesante implicații în această descoperire ar fi aceea că poate conștiința și spiritul nostru nu sunt cuprinse în trupurile noastre. Această implicație este complet neglijată de oamenii de știință. “Inseparabilitatea cuantică” spune că un foton (care este legat de alt foton) reacționează instantaneu, indiferent dacă celălalt foton s-ar afla în capătul celălalt al Universului. Poate că există un tărâm doar al luminii, iar acești biofotoni pot acționa ca niște portaluri care ne permit comunicarea între aceste doua lumi. Poate că spiritul și conștiința noastră comunică cu trupurile noastre prin intermediul acestor biofotoni. Și cu cât mai multă lumină pe care o producem în creier, cu atât mai mult ne trezim conștiința.

Sursa: studiul stiintific “Speculations about bystander and biophotons”, publicat pe ncbi.nlm.nih.gov

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri