Caută
Close this search box.

Cum răspunde BNR după ce Vâlcov a cerut renunțarea la ROBOR

vâlcov

Guvernul Dăncilă vrea să renunţe la ROBOR sau să găsească altă formulă de calcul, anunţă consilierul pentru probleme economice al premierului, Darius Valcov, într-un interviu Bloomberg. „Darius Vâlcov nu înţelege despre ce este vorba”, spune purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale.

O eventuală decizie va fi luată împreună cu Banca Centrală, care poate modifica normele interne legate de ratele dobânzii fără să ceară aprobarea Parlamentului, adaugă Vâlcov.

Schimbarea are în vedere scăderea costurilor la care se împrumută băncile între ele, iar din această situaţie vor avea de câştigat clienţii băncilor, susţine el.

BNR: Darius Vâlcov nu înţelege despre ce este vorba

„Sincer să fiu, nici nu am înțeles foarte bine în ce constă această propunere, pentru că declarația e destul de confuză. Ca să nu mai spun că nu știu în numele cui vorbește domnul Vâlcov.

BNR discută instituțional cu ministerul de Finanțe. Avem chiar un grup de lucru pentru a găsi soluții la problema ridicata de OUG 114 și nu știu dacă domnul Vâlcov e în acest grup. Adică știu, nu este”, a replicat Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri