Petre Daea, ministrul Agriculturii, a anunțat că dorește să reînființeze alimentara și aprozarul, cunoscutele magazine comuniste de stat.

Asta pentru a face concurență marilor lanțuri de supermarketuri unde „prețurile alimentelor sunt falsificate”, potrivit adevarul.ro.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, înfiinţată în ianuarie de Ministerul Agriculturii, va fi în măsură să scoată din piaţă intermediarii de produse agricole şi îşi propune să crească consumul de produse fabricate în România.

Investiţii de 100 de milioane de euro

Ministerul spune că rolul entităţii este de a valorifica produsele agroalimentare, precum şi de a crea unele strategii de dezvoltare şi susţinere a domeniului agroalimentar. În prezent, se organizează activitatea propriu-zisă a instituţiei, atât din punct de vedere economic, tehnic, cât şi de personal.

Guvernul îşi propune realizarea unor investiţii de 100 de milioane de euro prin intermediul Unirea, potrivit Mediafax. Petre Daea spune că Unirea va prelua produse de la fermieri şi că în lupta cu intermediarii sunt necesare instrumente valide, aşa cum este respectiva Casă de Comerţ.

Petre Daea a apreciat că înfiinţarea casei de comerţ nu va atrage reacţii din partea Comisiei Europene. Guvernul a aprobat încă de anul trecut înfiinţarea Casei Române de Comerţ Agroalimentar “UNIREA”, societate naţională aflată în subordinea Ministerului Agriculturii, care are printre atribuţii şi dezvoltarea unei reţele naţionale de magazine în centrele de mare consum.

59 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 9 =