Caută
Close this search box.

Dăncilă: ”Am scos țara din noroaie”

viorica dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că Guvernul a scos „ţara din noroaie” prin implementarea PNDL 1 şi PNDL 2, adăugând că 70% din finanţările alocate prin cele două programe au mers către mediul rural, transmite Agerpres. Cele două programe derulate de Ministerul Dezvoltării sunt considerate însă un instrument politic prin care conducerea partidului aflat la guvernare îi controlează pe liderii din teritoriu, banii fiind alocați pe criterii politice.

Viorica Dăncilă a participat la cea de-a XXII-a sesiune ordinară a Asociaţiei Comunelor din România, unde a prezentat o informare cu privire la rezultatele obţinute în 2018.

„Succesul programului PNDL 1 (…) ne-a dat certitudinea că acesta trebuie continuat. Astăzi avem PNDL 2, programul de care depind şansele de dezvoltare a multor comunităţi. Cu ajutorul acestor programe am scos ţara din noroaie, ca să mă exprim mai plastic. Aşa cum ştiţi, peste 70% din finanţarea atât din PNDL 1, cât şi din PNDL 2 a fost direcţionată către comune, demonstrând astfel că modernizarea satului românesc nu mai e doar la nivel declarativ, ci avem proiecte concrete puse în practică. Astfel, din 12.681 obiective de investiţii în mediul rural sunt finanţate 10.387, în valoare de 34,25 miliarde lei”, a explicat Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă, însoțită de mai mulți miniștri, s-a întâlnit luni dimineața cu primarii nemulțumiți de bugetele acordate de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri