Caută
Close this search box.

Dăncilă, guvernul și ”groapa care se sapă în fiecare zi pentru România”

Fostul premier și actualul lider al partidului ”Pro România”, Victor Ponta (despre care fostul său coleg de guvernare, Gabriel Oprea, a sugerat în mod cât se poate de transparent, că ar fi ofițer acoperit de ”intelligence”) a oferit luni o declarație extrem de dură față de actuala guvernare, în reacție la datele dezastruoase publicate de INS, Institutul Național de Statistică, cu privire la deficitul comercial uriaș al României.

Acum, cu ”intelligence” sau fără ”intelligence”, cifrele sunt cifre, iar observațiile fostului premier, privite în sine, dincolo de persoana celui care le-a exprimat (a se vedea, în acest sens, Regulile polemicii civilizate de la Oxford), sunt cu adevărat catastrofale și prefigurează cel mai sumbru viitor posibil pentru România.

„În anul 2018 doar prin balanţa comercială ( am importat produse din economia altor ţări mai mult decât am exportat produse ale economiei româneşti ) au ieşit din România 16.8 MILIARDE de Euro ! Cam 1,5 miliarde de euro în fiecare lună pleacă din România şi susţin economia şi producţia din Ungaria, Polonia, Germania, Turcia, China samd,” susţine Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult decât atât, fostul premier declară că guvernul Dăncilă s-a împrumutat anul trecut cu nu mai puţin de 6 miliarde de euro, pentru a putea finanţa deficitul, având de gând ca în acest an să mai împurmute alte 8 miliarde euro. Ponta susţine că toţi aceşti bani vor fi plătiţi de români, după plecarea guvernului Dăncilă.

Ponta vorbeşte însă şi despre conturarea unei alternative la guvernul Dăncilă, susţinând că e vremea ca actuala clasă politică să se trezească:

„Merită? E bine? Ne dăm seama că în fiecare zi se sapă o groapă şi mai mare? Ne trezim? Facem ceva? Noi ProRomânia facem – să sperăm că şi alţii!

Un răspuns

  1. Același lucru se întâmpla și în vremea guvernului Ponta! Atunci nu vedea, că se plimba cu Sebi Ghiță… Dar asta se petrece de 30 de ani, ce mare noutate? Totuși, cifrele reale sunt altele, respectiv din România pleacă afară, sub o formă sau alta, peste 60 de miliarde de euro anual!!! Pe când adevărul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri