Caută
Close this search box.

Directorul general adjunct al Gazprom a fost demis după 16 ani: E un şoc pentru companie

Alexandr Medvedev Gazprom

Directorul general adjunct al Gazprom a fost demis după 16 ani.

Alexander Medvedev, care a coordonat mult timp creşterea exporturilor de gaze în Europa, a fost eliberat din funcţie, după un mandat de 16 ani, a anunţat luni grupul rus, transmite Reuters, citată de ziare.com.

„Este un şoc pentru mulţi din companie”, a declarat o sursă apropiată Gazprom, după anunţarea măsurii. Compania nu a oferit alte informaţii.

Medvedev a avut un rol major în negocierile deseori dificile cu statele europene privind livrările de gaze, care au devenit politizate după anexarea Crimeei de către Rusia, în 2014.

Acesta a fost coordonatorul de facto al exporturilor Gazprom, chiar dacă oficial a fost înlocuit din această funcţie cu Elena Burmistrova în 2014.

Medvedev a avut rolul dificil de a convinge ţările europene să cumpere gaze ruseşti şi să aprobe construcţia de gazoducte, cum sunt TurkStream şi Nord Stream 2, pe fondul opoziţiei Statelor Unite.

Compania Gazprom, ale cărei vânzări reprezintă peste 5% din economia de 1.600 de miliarde de dolari a Rusiei, va numi „un înlocuitor al lui Alexander Medvedev la momentul potrivit”, a declarat purtătorul de cuvânt.

FOTO: gazprom.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri