Caută
Close this search box.

Discuțiile privind securitatea frontierei s-au prăbușit. Vor putea evita o nouă închidere a Congresului SUA?

Discuțiile privind finanțarea securității frontierei s-au prăbușit, după ce legiuitorii democrați și republicani s-au ciocnit de politica de detenție a imigranților, în timp ce au lucrat pentru a preveni o altă închidere a guvernului SUA, a declarat un senator republican duminică.

„Discuțiile s-au blocat chiar acum”, a declarat senatorul republican Richard Shelby pentru „Fox News Sunday”. El a spus că impasul era împotriva dorinței democraților de a limita numărul de paturi din locurile de detenție pentru persoanele care intră ilegal în țară. Eforturile de a soluționa litigiul privind finanțarea securității frontierelor s-au extins în week-end ca grup special de negociere al Congresului, menite să ajungă la o înțelegere până luni, au declarat parlamentarii și asistenții.

Senatorul democrat Jon Tester a redus orice dezbatere. „Este o negociere. Negocierile rar se întâmplă să treacă peste tot”, a declarat el pentru programul Fox. Tester, unul dintre cei 17 negociatori, a declarat că speră că se va ajunge la o înțelegere. Dar Shelby a pus șansele de a ajunge la o înțelegere până luni sunt 50-50. Nu au fost programate alte discuții, a declarat o sursă pentru Reuters, cu condiția anonimatului.

Deputații speră să aibă un acord până luni, pentru a acorda timp pentru ca legislația să treacă la Camera Reprezentanților și Senatului SUA și să fie semnată de președintele Donald Trump până vineri, când expiră finanțarea pentru Departamentul pentru Securitate Internă și alte agenții federale.

Trump a convenit pe 25 ianuarie să pună capăt unei închideri parțiale de 35 de zile în SUA, fără a obține cele 5,7 miliarde de dolari solicitate de la Congres pentru un zid de-a lungul graniței cu Mexicul, dând o victorie politică democraților. În schimb, a fost încheiat un acord de cheltuieli de trei săptămâni cu liderii Congresului pentru a oferi parlamentarilor timp pentru a-și rezolva dezacordurile cu privire la modul în care să se adreseze securității de-a lungul frontierei. Unul dintre ele a fost solicitarea democraților de a finanța mai puțini deținuți pentru persoanele arestate de către agenții americani de imigrare și de control al vămii (ICE). Republicanii doresc să crească numărul în cadrul eforturilor lor de a accelera deportările imigranților.

De când a candidat pentru funcția de președinte în 2016, Trump s-a angajat să oprească afluxul de imigranți fără acte, construind un zid la graniță și să distrugă în mod ilegal imigranții care trăiesc în Statele Unite, efectuând în mod agresiv mai multe deportări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri