Caută
Close this search box.

DNA, sub presiune. Călin Nistor le impută unor procurori achitările primite în dosare

dna

Adjunctul şefului DNA, procurorul Nistor Călin, a emis decizii interne, prin care le impută unor procurori din subordine sentinţele de achitare primite în dosarele instrumentate.

Astfel de note de imputare a unor decizii de achitare erau foarte rare în trecut, au explicat aceleași surse. De altfel, în vara anului trecut, adjunctul șefului DNA a avertizat că va analiza cui i se datorează eșecurile Direcţiei.

DNA a răspuns unei solicitări de presă şi a arătat că nu doar adjunctul şefului DNA, Nistor Călin, ia deciziile de imputare a unor achitări şi că aceste nu sunt publice.

În plus, procurorul Nistor Călin neagă că ar intenţiona să ceară revocarea din DNA a şefilor de Servicii teritoriale, Andrei Bodean de la Constanţa, Cornel Deca de la Braşov şi Daniela Lupu de la Piteşti.

În paralel, procurorul Călin pregătește noi revocări ale unor procurori din DNA, cum ar fi Andrei Bodean, șeful interimar de la Constanța. De mai bine de 2 ani, Bodean este ținta unei campanii de presă din partea unor instituții media favorabile inculpaților precum EVZ, Luju sau Antena 3.

Chiar duminica trecută, Antena 3 a difuzat un interviu cu un fost avocat închis la penitenciarul Poarta Albă care susține că procurorul i-ar fi fabricat dosarul întrucât soția lui i-ar fi refuzat avansurile (procurorului). Bodean a fost apărat de CSM, iar decizia de apărare a reputației a fost menținută de Înalta Curte.

Și alți șefi de servicii teritoriale din DNA, precum Cornel Deca de la Brașov sau Daniela Lupu de la Pitești sunt ținta unor campanii ale presei favorabile inculpaților.

Marți, 12 februarie, adjunctul șefului DNA Nistor Călin a cerut revocarea fostului șef al Secției I din DNA, procurorul Gheorghe Popovici, cel care a instrumentat dosarele Alinei Bica și ale familiei Voiculescu (soldate cu condamnări, dar și achitări).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri