Caută
Close this search box.

Doi sirieni au intrat în România pe un cauciuc de tractor. Sperau să ajungă în Germania

Doi sirieni au traversat Prutul pe o cameră de tractor, dar au fost prinşi de poliţiştii de frontieră.

COMUNICATUL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ:

În data de 21 februarie a.c., în jurul orei 10.50, în baza unei informații primite de la o persoană de sprijin, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, judeţul Galaţi, au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Ijdileni, la aproximativ 100 m distanţă de malul râului Prut, două persoane de sex masculin care nu aveau documente de identitate şi nu vorbeau limba română.

Pentru că nu îşi justificau prezenţa în zonă, bărbaţii au fost conduşi la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele două persoane sunt cetăţeni din Siria, în vârstă de 33 de ani, care au trecut râul Prut cu ajutorul unui mijloc plutitor improvizat, cu intenţia de a ajunge în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României, persoanele în cauză fiind preluate de Serviciul pentru Imigrări Galați, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri