Caută
Close this search box.

Doru Oprea, protestatarul “Nu plecăm!” din 10 august, a plecat în Franţa

doru oprea

Doru Oprea (42 de ani) e unul dintre miile de antreprenori care s-au străduit să reușească în România. A deschis o firmă, a adus turiști străini, și-a plătit la timp taxele și a făcut tot posibilul să re­ziste, de-a lungul anilor, avalanșei de schim­­bări fiscale care i-a trimis pe alții în faliment. Până pe 10 august 2018.

Protestul din vara trecută i-a schimbat viața pentru totdeauna. „Țara pe care am dorit să o salvez a decis să mă împuște. La propriu.“ O grenadă cu gaz lacrimogen, despre care jandarmii spun că nu e periculoasă, i-a intrat în picior. A urmat operația la Spitalul Universitar de Ur­gență, obligatoria infecție intraspitali­cească, recuperarea la părinți, lângă Timi­șoara, și, apoi, plecarea.

Decizia am luat-o la Strasbourg, în octombrie, când Viorica Dăncilă era în ple­nul Parlamentului European. Am văzut-o explicând că tot ce s-a întâmplat pe 10 august a fost legal, cum s-a luat de celelalte țări europene, spunând că «și voi fa­ceți la fel, bateți protestatarii, îi gazați»… Acela a fost momentul în care m-am decis: gata, s-a terminat!“

Nu i-a luat prea mult să descopere cum urma să procedeze. „Oricum planificasem să mai rămân în Franța o săptă­mână. Am explorat câteva zone, eu fiind în turism de 20 de ani, și mi-am dat seama că pot să fac mult mai mult acolo.“

Experiența de peste 20 de ani în domeniu a fost hotărâtoare. Cunoștea bine nișa de incoming, adică turiști care vin, nu ma­rea masă a celor care caută să plece în va­canță mai aproape sau mai departe. „În ultimii zece ani, am adus mii de turiști din afară, avem foarte multe programe în Transilvania, în Bucovina. Mă specializasem în tururi private. Am suferit tot timpul din cauza lipsei infrastructurii: șosele, parcări, toalete… Și, cu toate astea, aface­rea mergea.“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri