Caută
Close this search box.

Duminică seara, protest în Piața Victoriei: Dacă vă pasă, nu mai stați acasă

proteste

Duminică, începând cu ora 18.00, în Piața Victoriei din Capitală este anunțat un protest pe rețelele sociale față de ordonanța de urgență care modifică legile justiției. Filozoful Mihai Șora se va afla printre protestatari.

Protestul a fost anunțat de mișcările civice Corupția Ucide, Geeks for Democracy, Inițiativa România și Rezistența.

Filosoful Mihai Șora, în vârstă de 102 ani, a anunțat, la rândul său, că duminică seara va fi prezent la protestul din Piața Victoriei și îndeamnă pe români să nu stea nepăsători acasă: „Ne vedem mâine seară în Piața Victoriei: câtă frunză, câtă iarbă, toate firicelele de praf din acest colț de țară“.

La protest, și-au anunțat prezența parlamentarii USR.

Procurorii și judecătorii din București, Constanța, Cluj, Brașov, Pitești, Sibiu, Oradea, Timișoara, Piatra Neamț și Iași au protestat, vineri, față de modificările aduse prin OUG la legile justiției și au anunțat că își suspendă activitatea.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat, marți, după ședința de Guvern, că executivul a adoptat două ordonanțe de urgență în domeniul justiției: una în ce privește înființarea Parchetului European și a doua care modifică legile justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri