Caută
Close this search box.

Ecaterina Andronescu, reclamată la Consiliul pentru Combaterea Discriminării

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a fost reclamată la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în urma declaraţiei sale privind copiii cu dificultăţi, anunţă preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), Mădălina Turza.

Preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a anunţat, luni, că, având în vedere „declaraţiile publice ale ministrului Educaţiei deosebit de periculoase şi reflecţia unor direcţii de politici publice discriminatorii, indiferent de nuanţările ulterioare”, a depus plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

„Propunerea de a-i „împărţi pe cei cu dificultăţi de învăţare într-un loc” este discriminatorie şi segregaţionistă, deoarece reflectă convingerea doamnei ministru că, pornind de la criteriul dizabilităţii, elevii nu pot învăţa în aceeaşi clasă cu alţi colegi care nu au o dizabilitate. Conform doamnei ministru, dizabilitatea reprezintă un criteriu valid pentru separarea acestora într-o altă clasă, fapt ce se înscrie în definiţia discriminării prevăzută în O.G. 137/2000, restrângând dreptul la educaţie al acestora în condiţii de egalitate, pe criteriul dizabilităţii”, anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), Mădălina Turza.

Potrivit sursei citate, 29.433 din cei 70.000 de copii cu dizabilităţi din România sunt izolaţi în şcoli speciale, adică aproape 50%, şi cu numai 1.385 de profesori de sprijin în toata ţara, chiar şi cei care învaţă în şcolile de masă nu beneficiază de sprijinul necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri