Caută
Close this search box.

Erdogan este în dificultate. Economia Turciei va intra probabil în recesiune

erdogan

Cererea internă s-a prăbuşit în Turcia, creditarea aflându-se în cădere liberă din 2018.

Datele statistice oficiale cu privire la PIB-ul Turciei nu vor fi publicate înainte de 11 martie, însă trei indicatori economici sugerează că economia a intrat în recesiune la sfârşitul anului trecut, potrivit Bloomberg Economics.

Indicatorii privitori la producţia industrială, creditul bancar şi PMI din sectorul manufacturier sugerează o contracţie în trimestrul al patrulea, care ar urma după un declin de 1,1% în trimestrul trei.

În plus, încrederea consumatorilor turci a scăzut pentru a treia lună consecutiv în februarie în pofida unei aprecieri cu 30% a lirei de la minimul atins anul trecut şi unui declin al inflaţiei de la maximele anterioare.

Încrederea pe februarie a atins 57,8, în scădere cu aproape o cincime faţă de februarie anul trecut şi cu 0,7% faţă de ianuarie, indicele revenind aproape de minimele din 2018, notează Financial Times.

Cererea internă s-a prăbuşit în Turcia, creditarea aflându-se în cădere liberă de anul trecut.

Acum, guvernul face din creditarea ieftină o parte-cheie a campaniei de dinaintea alegerilor, îndemnând băncile să-şi asume riscuri mai mari, potrivit Bloomberg. Administraţia preşedintelui Erdogan le cere băncilor de stat să acorde credite ieftine industriilor şi să-i ajute pe consumatori să-şi plătească datoriile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri