Caută
Close this search box.

Eugen Tomac, semnal de alarmă pentru alegătorii din Republica Moldova: Deja zeci de autocare cu proruşi au trecut Nistrul

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a atras un semnal de alarmă cu privire la alegerile din Republica Moldova, susţinând că zeci de autocare cu proruşi au trecut deja Nistrul pentru a vota.

”De mai bine de o ora a început votul peste Prut. Sunt alegeri decisive pentru următorii zece ani pentru R. Moldova. Bătălia nu este despre cine va conduce sau nu, ci despre anexarea din nou a R. Moldova de către Rusia. Spre deosebire de cetăţenii R. Moldova care invocă dezamăgirea sau lehamitea, proruşii ies la vot. Deja zeci de autocare din Transnistria au trecut Nistrul şi votează masiv în sectiile speciale deschise special pentru cei din zona de conflict pe teritoriul R. Moldova. Ei ştiu de ce s-au mobilizat, rămâne de văzut dacă şi cetăţenii moldoveni care întodeauna s-au mobilizat în ceasul al 12-lea ştiu pentru ce să iasă masiv la vot. Acum ori niciodată!”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

Cetăţenii Republicii Moldova sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a vota componenţa viitorului Parlament de la Chişinău, care va conduce ţara pentru următorii patru ani, secţiile de vot se deschid la ora 7:00 şi se închid la ora 21:00.

Alegerile parlamentare din Republica Moldova se desfăşoară pentru prima dată după sistemul electoral mixt. Astfel, 50 de deputaţi vor fi aleşi conform sistemului proporţional, iar alegătorii vor vota partidul sau blocul electoral din circumscripţia naţională. Restul de 51 de deputaţi vor fi aleşi potrivit sistemului electoral uninominal. Alegătorii vor vota candidatul sau candidata din circumscripţia uninominală unde îşi au înregistrat domiciliul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri