Caută
Close this search box.

Europenii și latino-americanii se întrunesc pentru a găsi o soluție a crizei din Venezuela

O coaliție internațională se va reuni joi la Montevideo pentru a  negocia o soluție privind criza din Venezuela, în timp ce președintele Nicolas Maduro și liderul opoziției, Juan Guaido, luptă pentru a permite acordarea ajutorului umanitar țării aflate în stare critică, informează AFP.

Uniunea Europeană, alte opt țări europene și cinci state latino-americane au fost programate să se întâlnească în capitala uruguayană cu scopul de a crea condiții pentru un proces politic pașnic, potrivit unei surse diplomatice europene. Inițiativa, lansată inițial de Mexic și Uruguay ca o conferință privind „țările neutre” cu privire la Venezuela, a evoluat într-o întâlnire a „Grupului de contact” lansat de UE la sfârșitul lunii ianuarie la care s-au alăturat Costa Rica, Bolivia și Ecuador.

Miercuri, Maduro – după ce a respins un ultimatum al UE privind organizarea unor alegeri prezidențiale anticipate – a salutat întâlnirea și și-a exprimat sprijinul pentru „toate demersurile și inițiativele de facilitare a dialogului”. Dar Guaido, care la 23 ianuarie s-a declarat președinte interimar al Venezuelei și este acum recunoscut de 40 de țări, a respins puternic discuțiile cu guvernul, respingându-le și considerându-le ca o modalitate pentru Maduro de a-și cumpăra timp. „Guvernul venezuelean … nu se pretează nici unui fel de dialog fals”, a reiterat el miercuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri