Caută
Close this search box.

Expert britanic: Premierul Viorica Dăncilă foloseşte tehnicile propagandei sovietice

Dăncilă

Euronews scrie despre acuzaţiile de dublu standard pe care Viorica Dăncilă le-a adus liderilor UE în cadrul unui interviu acordat recent publicaţiei Politico.eu. Jurnaliştii au vorbit cu un expert britanic, care a explicat că Dăncilă se fooseşte de tehnicile propagandei sovietice şi ruse în războiul cu liderii UE.

Euronews a solicitat opinia lui Daniel Brett, profesor doctor de ştiinţe politice la University College London, catedra de studii est-europene, în legătură cu acuzaţiile Vioricăi Dăncilă.

„Ceea ce spune premierul Viorica Dăncilă este ‘whataboutery’. România are o problemă cu corupţia. De asemenea, încearcă să slăbească legislaţia anticorupţie deoarece elitele economice şi politice se tem de închisoare. Faptul că Europa Occidentală are o problemă cu corupţia este irelevant. Contează ceea ce fac România şi Bulgaria, nu ce fac alţii”, a declarat expertul britanic pentru Euronews.

Termenul „whataboutery”, folosit de expertul britanic, are următorul sens, conform Wikipedia: „Reprezintă o încercare de a discredita opinia adversarului prin a-l acuza de ipocrizie fără a-i contesta direct argumentele. În Statele Unite, această atitudine este asociată în mod particular cu propaganda sovietică şi rusă. Când Uniunii Sovietice i se reproşau anumite aspecte, sovieticii răspundeau de obicei cu ‘Dar cum este cu…’, urmând apoi situaţii din lumea occidentală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri